Welkom
Klik hier om in te loggen.
U bevindt zich in het publieke gedeelte
Tip van de dag
Als iemand anders het gedaan heeft, heb jij het blijkbaar toegelaten
Quote van de week
Als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt, veranderen de dingen waarnaar je kijkt
Thema van de maand
Samenwerken als diagnose
Verticale ontwikkeling
Door: Goof van Kalmthout

Wil de echte leider opstaan?

Er wordt van leiders veel gevraagd. De leider die in verbinding kan blijven met zijn omgeving, in de ruimste zin, en zich niet laat meeslepen door het eigen ego gaat het verschil maken in de toekomst. Alleen die leider is in staat om de bruggen te bouwen tussen ogenschijnlijke tegenstrijdigheden en te (blijven) doen wat nodig is. Dat is complex, dubbelzinnig en spannend.

De ontwikkeling die wordt gevraagd bereik je niet met het ontwikkelen van vaardigheden, het tot je nemen van kennis of het opdoen van ervaring. Dat blijven belangrijke zaken, maar het is onvoldoende. We moeten onderscheid maken tussen horizontaal ontwikkelen en verticaal ontwikkelen. Succesvolle leiders en succesvolle organisaties besteden steeds meer aandacht aan verticale ontwikkeling om te kunnen dealen met de uitdagingen van vandaag en zeker die van morgen.

  Lees meer »
Reageer | Geplaatst door: Goof van Kalmthout op: 30-01-2018 11:03
Tip een vriend/collega over dit onderwerp
Werkstress, Wat is de oplossing?
Door: Goof van Kalmthout
Aan het eind van de week van de werkstress '15 komt het FD met een aantal cijfers. De meest opvallende vond ik de berekening dat werkstress de werkgevers dit jaar 1,8 miljard euro kost. Dit zijn alleen de kosten van verzuim. In totaal gaat het om 36% van het totale verzuim of 21.000 mensjaren.
Naast deze cijfers staat de opmerking: Hoe tel je gederfd levensgeluk en arbeidsplezier, schaamte, slaaptekort en relationele spanning mee? en vooral: wat is de oplossing?
  Lees meer »
Reageer | Geplaatst door: Goof van Kalmthout op: 21-11-2015 12:01
Tip een vriend/collega over dit onderwerp
Nieuwsbrief
Vul hieronder uw e-mailadress in om u aan of af te melden voor de nieuwsbrief

Aanmelden/Afmelden